Örnsköldsvik, ett träningsparadis!

Örnsköldsvik, ett träningsparadis!

Förra veckan var jag i Örnsköldsvik på en fyra dagars träningsresa/familjesemester. Jag har alltid gillat staden men det är först nu som jag har märkt vilken idrottsstad Örnsköldsvik egentiligen är. Örnsköldsvik ligger bara 100 km söder om Umeå så jag var där och tränade flera gånger under studietiden. Då höll jag mestadels till på rullskidbanan vilket gjorde att jag missade mycket av det som området har att erbjuda.

I Örnsköldsvik finns möjlighet att utöva alla typer av idrotter och motionsformer. Förutom den 7,8 km långa rullskidbanan finns också Höga Kustenleden. Att ishokcey är populärt i Örnsköldsvik märks tydligt. Moodo hockey syns överallt och det verkar finnas en ishall i varje hörn. Här finns också flera hoppbackar, slalombacke friidrottsplaner. Gillar man att spela golf finns det också två golfbanor.

skuleskogen, slottsskrevan, trailrunning, esendurance
Löpning längs Höga Kustenleden
övik rullskidbana
Team KS Geonergi på rullskidbanan

Träningen gick bra även om det här lägret kom så tätt inpå träningslägret i Överkalix. Känslan var precis som det ska vara under sommaren. Grundkonditionen är bra men toppformen finns inte riktigt där ännu. Mycket rullskidor blev det förstås eftersom rullskidbana något vi saknar i Österbotten. De båda löppassen längs Höga kustenleden var ändå resans roligaste träningar. Leden är mycket kuperad och utsikten över havet från topparna är fantastik.

Veckans träning:

Måndag: RS-F 1:30h (ledde teknikträning)

Tisdag: fm) L 5 x 1km 3:40-3:15. em) RS-K 1:30h

Onsdag: Löpning 2h på Utterleden med trailgruppen

Torsdag: Resa till Örnsköldsvik. em) RS-F 2:30h 46km

Fredag: fm) RS-K 2h 10 min + 4 x 6 min FU/MU. em) Löpning 2,5h Skuleskogen

Lördag: fm) RS-F 50 min FU. em) Löpning 2h

Söndag: fm) RS-F 2h. em) Resa hem

 

 

IMG_1077
Lördagskvällen spenderades med en trevlig båtutflykt i höga kustens skärgård. Tack Sofia, Kalle och Alma för en trevlig kväll!