Yrkesexamen i företagande avklarad!

Nu är ett kapitel avslutat! Det är inte många som vet det, men jag har studerat de senaste 1,5 åren. Idag blev det klart. Nu har jag en yrkesexamen i företagande! Det känns riktigt bra!
Utbildningen som heter Grow Business Coaching är till för företagare som vill växa. Kursen ordnades av Sebastian Widjeskog. Besök hans hemsida http://www.sebastianwidjeskog.com/ om du redan är företagare eller funderar på att bli det. Ny utbildning startar snart! För 1,5 år sen visste jag mycket om träning, nu kan jag också använda min kunskap om träning till att hjälpa människor att träna rätt via mitt företag. Utan kunskap om företagande blir det inga träningsprogram och inga friskvårdsprojekt oberoende om hur mycket jag än kan om träning.
Det avslutande yrkesprovet avlades idag på förmiddagen på Yrkesskolan Optima. I utbildningen ingick tre delmoment

Del 1. Planering uppstart och drivande av ett företag. Starta upp ett företag (byråkrati), skriva affärverksamhetsplan, räkna ut lönsamhet, utvärdera efterfrågan, planera pension och social trygghet osv.

Del 2. Produktifiering. Skapande av nya tjänster och produkter. Hur kan jag paketera mina kunskaper till en tjänst som verkligen gör nytta för folk och samtidigt är ekonomiskt lönsam för företaget. Win win för alla parter!

Del 3. Marknadsföring och försäljning. Nå ut till tillräckligt många av de personer som mina tjänster är lämpade för. Se till att de förstår hur tjänsterna kan hjälpa dem.