West coast race 2015

West coast race 2015

West Coast Race 2015

Igår deltog  jag i årets upplaga av west coast race. Vårt lag IS Söderby/KS-geokonsult vann 4 minuter före Ski Team Mäenpää. Skönt att få revansch efter förlusten mot dem i Korsholmsstafetten.

West coast race, west coast race 2015, löpning, kondtionsträning
IS Söderby/KS-geokonsult (foto Jari Emmes)

Konceptet i årets stafett var lite annorlunda. Traditionellt har West Coast Race varit en tävling, nu sätts fokus på motionsbiten. Konceptet måste ha varit lyckat eftersom stafetten lockade fler lag denna gång. Jag som gillar att tävlingar fick ändå tävla lika mycket som förr.

Mitt eget lopp kändes riktigt bra. Jag sprang 7:e etappen som var 9,4 km lång. Sträckan gick både på asfalt och grus och jag lyckades hålla ett jämnt tempo hela loppet. Medelfarten 3:20 min/km är jag mycket nöjd med. Formen verkar vara bra nu. I onsdags klarade jag 100 kg i bänkpress och nu sprang jag också kanske mitt livs lopp på 10 km. Roligt när man känner att träningen ger resultat!

Resultat (länk)

Österbottens tidnings reportage