Vintern är avslutad!

Vintern är avslutad!

Tävlingssäsongen avslutades på bästa sätt med fina lopp i FIS-tävlingarna i Ainiovaara och Ylläs. Gårdagens tävling i Ylläs gick på Finlands möjligtvis tyngsta tävlingsbana. Jag öppnade lugnt och avslutade hårt. Slutplaceringen blev 12:e, 51s efter vinnaren Sami Lähdemäki. Idag i Ainiovaara avslutade jag säsongen med vinterns bästa lopp. 5:e plats nästbästa Finländare, 26s efter vinnaren Ville-Petteri Saarela. Bland annat VM åkaren Perttu Hyvärinen fick se sig besegrad. Skidorna var extremt bra båda dagarna. Tävlingarna gick överraskande bra med tanke på att jag har tränat 4-5 h nästan varje dag hela veckan efter FM femmilen. Kanske det är så jag ska förbereda mig i fortsättningen!? Uppladdningen igår var lite annorlunda och bestod av en fin middag med bland annat sniglar på menyn. Till kvällsmål åt jag en massa memma.

Hela veckan efter FM i Ruka har jag befunnit mig i Lappland. Först var jag i Levi fram till torsdag, sedan fortsatte jag i Äkäslompolo med resten av familjen. Förhållandena har varit bra många och skidkilometrar har inkasserats. Nu kan jag ta viloperiod med gott samvete!

altAkjewjeSEJg3d1G7rHG4GEzqPx4bBMDvJdXNYahIbU4H
Ylläs

 

altAnIk8f4XLXUncXlP3MDzWy7ACfsBVZBZltQpLBT7qqFO
Ainiovaara