Vinter i Australien, nästan i alla fall…

Vinter i Australien, nästan i alla fall…

Nu har jag förflyttat mig från storstaden Melbourne till den lilla bergsbyn Mt. Beauty som kommer att vara mitt hem i nästan två månader framåt. Mt beauty ligger 360 km nordost om Melbourne mitt i bergskedjan Great Dividning Range. Härifrån tar det ca 30 min att köra till skidorten Falls Creek. Vädret i Mt Beauty är ungefär som på en misslyckad midsommarafton i norden (5-15 grader). Uppe vid Falls Creek på 1600 m ö.h är det ett par minusgrader. 

Skidåkning i Australien, längdskidor falls creek, längdskidåkning  Australien
Vinter i Australien. Vy från skidspåret

Jag har redan hunnit med ett träningspass på snö. Tyvärr finns det nästan ingen natursnö så var vi tvungna att träna på slalombackens konstsnö innan liftarna öppnades. Rullskidåkning och löpning nere i dalen är istället desto bättre. Vägarna är kuperade och asfalten är i bra skick. Stigarna längs bergsluttningarna är bland de bästa jag har sprungit på. Dessutom  kryllar det av kängurus, vilket gör träningen ännu intressantare.20150702_144309

Imorgon börjar ett träningsläger med skidjuniorer från hela delstaten Viktoria. Min uppgift är att lära dem allt jag kan om hur man tar sig fram snabbt på skidor. Det blir spännande!