Vic Junior championships

Vic Junior championships

Skidåkning Australien, längdskidorUnder en veckas tid har det snöat nästan varje dag. För tillfället är det ca 50-60 cm snö uppe vid Falls Creek. Skidåkningen i Australien är mycket beroende av vädret. Både i onsdags och i torsdags ställdes juniorträningar in på grund av snöstorm. Jag utnyttjade de extra lediga dagarna till max och tränade dubbla pass båda dagarna. Jag har haft en riktigt tuff träningsvecka. Nu känns det att den höga höjden och de utmanande förhållanden börjar ta ut sin rätt.

20150718_124822I helgen har ordnades delstatsmästerskap för juniorer i Falls Creek. Min uppgift var att hjälpa deltagarna med skidvallning och skidtestning och att hjälpa till under uppvärmningen. Lördagens tävling var klassisk sprint. Jag anlände till tävlingsområdet tidigt på lördagsmorgonen. Sprintbanan var pistad kvällen innan men spåren hade snöat igen på en del ställen under natten. Vi var därför tvungna att precis som förr i världen skida upp spåren innan tävlingarna kunde börja. När tävlingarna väl var igång var spåren i bra skick igen. Gårdagens tävling var fristil masstart. Tävlingsbanorna var väldigt kuperade och det fanns inte en möjlighet att åka utan fäste i sprinten. Två norrmän var med och utmanade australiensarna. Många trodde nog att norrmännen skulle vara överlägsna men ingen av dem lyckades vinna.

Vallaservice
Vallaservice

Alla deltagare fick hjälp med vallningen av arrangörerna. Största delen av åkarna hade därför samma vallning. Syftet med servicen var att göra tävlingarna rättvisa och göra skidsporten tillgänglig för den som inte har kunskap om vallning.