Vårskidning

Vårskidning

I går var jag ute och skidade på skaren. Det var första gången på tre år det har varit möjligt hemma i Kronoby. Skidåkning på skare är en av de roligare träningarna man kan göra tycker jag.

En sak som jag började fundera på under gårdagens träningspass är varför så många redan nu i mitten av mars lägger skidorna på hyllan. Enligt mig är det här den bästa tiden för skidåkning. Om det skulle vara lika bra förhållanden i november och december så skulle det vara fullt med folk på spåren. Nu är det redan ganska tomt. Om man vill bli bättre skidåkare krävs många skidkilometer under många år. På lång sikt tror jag inte att det är någon skillnad om samlar dem i mars-april eller oktober- november. Därför rekommenderar jag alla juniorer som vill utvecklas att ta en träningsperiod nu. Semester kan man ta sen när snön har försvunnit.

20160320_112643678_iOS
Skidtur på skaren

Förutom en långtur på skaren har jag också tävlat i Vetil i lördags. Tävlingen på 10 km klassikst blev ett litet experiment för mig. Jag beslöt mig redan dagen innan för att åka utan fäste och tog inte ens med mig klassiska skidor. Banan var för tuff och jag orkade inte staka genom hela loppet. Jag slet ut mig i uppförsbackarna och orkade inte hålla farten på de platta partierna. Det var i alla fall en bra träning. Jag behöver definitivt bli bättre på stakning. Om man vill klara sig i dagens skidåkning ska det inte vara problem att orka staka en tävling på en bana som i Vetil.