Turist i Melbourne

Turist i Melbourne

Melbourne direkt efter att jag anlände i måndags
Melbourne direkt efter att jag anlände i måndags

De första tre dagarna i Australien har jag tillbringat i Melbourne. Jag anlände i måndags lite efter kl 5 på morgonen. Melbourne ligger 7 timmar före Finland så det kändes som klockan 10 på kvällen. Jag var väldigt trött men vila fick jag inte... Dianne som ärmedlem i Birekebeiner Nordic Ski Club mötte mig på flygplatsen. Hon hade hade planerat in en massa program hela dagen. Först tog vi en snabb rundtur i Melbourne med bilen.  Sedan åkte vi till en djurpark och där jag fick se alla Australiens djur. Det var riktigt roligt! Dessutom anpassade jag mig snabbare till tidsomställningen genom att hålla mig vaken hela dagen.

Hälsar på en koala.
Hälsar på en koala.

20150629_144711
En 2,5 m lång pytonorm

 

Jippii!! Jag fick med alla väskor.
Jippii!! Jag fick med alla väskor.

Den andra dagen inledde jag med en kort löpträning. Efter träningen tog jag tåget in till centrum och mötte Nicholas som också är en medlem i skidklubben. Han gav mig en guidad rundtur genom hela Melbourne. En av höjdpunkterna var att se utsikten från Eureka  Tower som är södra halvklotets högsta byggnad på 287 meter.

Jag och Nicholas vid Yrra floden.
Jag och Nicholas vid Yrra floden.

Eureka Tower
Eureka Tower

Vy från Eureka Tower. Runt dammen är Melbournes  Formel 1 bana.
Vy från Eureka Tower. Melbournes Formel 1 bana går runt dammen längst bort i blid.

Idag tog jag en längre löpträning längs Yrra floden som rinner genom staden. På eftermiddagen följde jag med Nicholas till ett ställe som kallas 1000 stairs. Det är en 2,8 km lång trappa uppför ett berg som är gjort till minne av de Australiensiska soldater som stred under andra världskriget i Nya Guiniea. Dianne och Gary som jag har bott hos här i Melbourne har varit riktigt trevliga och det har varit riktigt intressant att turista i Melbourde. Imorgon åker jag vidare till Mt Beauty där jag kommer att vara i nästan två månader.

På väg upp för de 1000 trapporna
På väg upp för de 1000 trapporna

20150701_090542