Träningsveckoslut

Träningsveckoslut

Alltid när jag är hemma på söndagar springer jag 21 km runt Gustavsrundan med Kronan (numera också Åsarna). Idag förlängde jag också träningen med 1:15 h stakning innan löpningen. Totalt blev det 3:15h på förmiddagen och samtidigt överskred jag också 430h träning sedan träningsåret inleddes. Det är mera än någonsin tidigare så här års. Hoppas att träningen också leder till resultat i vinter och inte bara snygga siffror i dagboken. Nästa veckoslut får jag i alla fall test formen. Då tjuvstartar tävlingssäsongen med Finlandscup i Vuokatti. Det blir årets andra skidsäsong eftersom jag redan hunnit med en vinter i Australien. Vuokattitävlingarna blir också världspremiär för IF Åasarnas Ski Team. Det ser jag fram emot.

Föreläsning
Föreläsning

När jag inte tränar själv har jag fullt upp med att träna andra. Igår var jag gäst på en inspirationsdag på Pörkenäs i Jakobstad. Först höll jag en föreläsning om träningslära
och konditionsträning. Efter föreläsningen hade vi en löpträning innehållande löpkoordionation/styrka. Det var en mycket trevligt. Dessutom blev jag positivt överraskad över de fina löpstigarna som finns i Pörkenäs. Kanske jag borde ta en träningsdag där nästa sommar.