Träning i Lappfors

Träning i Lappfors

Snart är det första advent och ännu är täcks marken av brun lera och grönt gräs. Därför begav jag mig idag till Lappfors på jakt efter lite snö. Väl på plats fann jag ett 900 m långt konstsnöspår. IK Falken har jobbat bra! 900 m är inte dåligt med tanke på förutsättningarna. Jag lämnade hjärnan kvar i bilen och åkte 26 varv. Träningen var egentligen den första efter förkylningen jag drog på mig i Rovanniemi, men det kändes ändå ganska bra. I slutet av träningen åkte jag några varv med legendaren Tage Ray. Han gav mig några goda råd, så nu blir jag farlig i vinter!  Att träna på ett kort konstsnöspår är alltid lite speciellt. Det är lätt att jämföra sin egen fart med de andra vilket gör att det lätt blir tävling. Det finns alltid någon som vill haka på och känna på farten vilket gör att jag ofta vill trycka på lite extra för att visa vad jag går för. Vill man ta det lugnt krävs det lite extra mental stryka. Tävla gör man med en nummerlapp på bröstet, inte på fredagskvällar i Lappfors!

Svenskfinland är starkt representerat i årets upplaga av världcuppstävling i Ruka. Min pappa står i landslagets vallabod och FSS har sex åkare på startlinjen. Jag kommer att sitta klistrad framför TV:n och hålla tummarna. Lycka till alla!

PS. Jag borde förstås lägga upp en bild av dagens träningspass på bloggen, Twitter, Facebook, instagram, snappchat, etc.  Jag har dock inte tagit någon bild så ni får nöja er med ett fantisera om den den här gången.