Till Sverige på rullskidor

Till Sverige på rullskidor

Idag efter lunch åker jag iväg på ett 5 dagars rullskidäventyr. Jag kommer att åka rullskidor till Vasa via Härmä på två dagar. På fredag morgon fortsätter jag till Umeå, gör tre långa rundor (fredag till söndag). Till Vasa blir kör jag klassiskt (stakning) och i Sverige blir det skate. De första två etapperna är 90 och 75 km. Jag tar omvägar för att slippa alla tungt trafikerade vägar. I Sverige blir det 65-90 km/dag ca. Jag kommer att anpassa längden på rundorna lite enligt hur det känns. Syftet är inte att ta något rekord eller att köra mig så slut så att jag inte orkar träna efter resan. Det är ett träningsläger som ska höja nivån genom att göra något som är helt annorlunda än det jag har gjort hittills under min träningskarriär. Det ska bli intressant att se hur jag orkar, speciellt med tanke på att det blev ett 100km pass i söndags också

Till Vasa åker jag ensam och har inte heller någon service längs vägen. Endast vätskebälte med sportdryck, energigel 0ch en omgång torra kläder och ett par sandaler i en liten ryggsäck. I Umeå får jag sällskap. I Vasa övernattar jag hos min bror och igår körde jag dit en väska med ombyte, skaterullskidor och stavar, sportdryck och alla möjliga reservdelar jag kan tänkas behöva.

Allt börjar nu vara packat och klart. Nu gäller det bara att fundera ut hur jag ska få allt jag behöver under de två första dagsetapperna att rymmas i den lilla väskan. Jag får packa kreativt.

Vill ni veta hur det går? Följ mig på instagram, där laddar jag upp bilder från resan 🙂

https://www.instagram.com/esendurance/