Tävling i Posio och annat

Tävling i Posio och annat

För att få en bra tävling/träning beslöt jag mig för att åka till Posio och delta i Kaamoshiihdot. Posio är nästa i Kuusamo vilket betyder att det blev en lång resa. Eftersom det inte fanns några tävlingar i ordentlig terräng och riktigt vinterföre var det ändå det bästa alternativet. I Posio var det fina förhållanden och motståndet var hårt. Tyvärr lyckades jag inte prestera enligt förväntningarna med tanke på hur bra det kändes i Äkäslompolo förra veckan. Jag slutade på en anonym placering mitt i resultatlistan. Tiden till segraren Mikko Koutaniemi på 15 km blev ca 2:30. Även om han hör till de bästa i landet är det för mycket, jag har ju som mål att själv komma upp till den nivån. I alla fall fick jag en bra träning. Det brukar ta ca 10 tävlingar för mig att hitta farten så nu är det bara tre kvar! På hemvägen var vi nära att köra på en älg och lite senare körde vi på en ren. Lyckligtvis hann vi nästan stanna och farten var obetydlig. Både renen och bilen klarade sig utan skråmor. Det är bakvänt att hastighetsbegränsningen på de stora vägarna är 80 men när man svänger av på de hala små vägarna fulla av renar så får man köra 100.

Idag försökte åka skidor i Lappfors. Det gick inte! Spåret har försvunnit och det ända som återstår är en isränna. Hoppas att det blir vinter snart! Trots den hittills dåliga vintern har jag ändå lyckats skrapa ihop ca 1900 km skidåkning, så jag kan inte skylla på att jag inte har tränat, snarare tvärt om. Idag har jag också laddat batterierna med julmat på KS-geokonsults julfest på Botnia hotell.

altAvYtGQPIIqYMcU1IOwIAoybiG8Z_u336XYlAmHCnU2_F
Jag i den nya kronandräkten.(foto Fanny)