Snart ska formen testas!

Snart ska formen testas!

Pappa sköter servicen, tränar och testar skidor med Team Ragde Eigendom

Nu befinner jag mig på träningsläger i Livigno i norra Italien. Jag har varit här sen i fredags förra veckan och åker hem på måndag. Det har varit ett perfekt träningsläger. Spåren är 20-30 km och det går att skida på natursnö och landskapet är mycket fint.

Träningen har hittills bestått av 2-3h skate på förmiddagarna. På eftermiddagarna har jag åkt klassiskt 1:30-2h, tränat styrka eller bara vilat. Ett intervallpass har jag haft. Känslan har varit riktigt bra. Farten har jag hållit ner på de lunga passen. Det gäller att inte testa formen förrän nummerlappen är på bröstet.

På lördag deltar jag i La Sgambeda och det vinterns första långlopp. Det är ett 30 km skatelopp som åks mellan fredagens och söndagens tävlingar i Visma Ski Classics.

Perfekta spår!
Banans högsta punkt 2100m över havet

Det blir ett första test där jag ska lära mig att prestera i långa skatelopp på hög höjd. Banan är mycket speciell. Hela dalen lutar och därför första halvan av loppet mestadels uppför och sen andra halvan nerför, förutom ett par branta uppförsbackar strax innan målgång. 10 km av banan är i så gott som en ihållande uppförsbacke. Brant uppför 2 km i sträck är det på två ställen. Allt på riktigt hög höjd (1850-2100 möh). Snön är dessutom sträv. Det kommer att bli ett riktigt konditionsprov. Åkaren med bäst maskin vinner. Jag ser fram emot loppet, tycker om när det är tungt.