Rekord på rullbandet!

Rekord på rullbandet!

Det är några dagar sedan förra inlägget. Jag har inte haft mycket på gång och inte haft tid att blogga. I slutet av förra veckan var jag i Umeå. Där genomförde jag bland annat ett rullskidtest på rullband. Testet började lugnt, var tredje minut höjdes farten och lutningen ända tills jag inte orkade mera. Den här gången orkade jag riktigt länge. Det blev personligt rekord. Jag åkte hela tre minuter längre än i våras och enligt testledaren tog jag årsbästa på laboratoriet. Pulsen var också lägre i början av testet, trösklarna var också helt ok. Det ser alltså bra ut inför vintern! Däremot var syreupptagningsförmågan något lägre än vad jag har presterat som bäst. Jag tror ändå att tiden till utmattning är den bästa mätaren. Rullskidorna och testprotokollet inte ändras aldrig medan mätutrustningen syreupptagningsvärdet påverkas i hög grad av mätutrustningens. Förutom test blev det lite jobb i Umeå. Dessutom hann jag träffa några vänner som jag inte sett på länge.