Påskträning

Påskträning

20160328_160250694_iOS
15 min löpning efter skidning

Nu börjar vintern snart ta slut och det börjar bli dags att ta fram löpskorna. Det är ännu två veckoslut kvar med FM tävlingar innan jag avslutar skidsäsongen. Trots det har jag redan nu tjuvstartat löpsäsongen för att undvika överbelastningsskador senare i vår. Mycket löpning blir det inte men jag försöker att avsluta alla skidträningar med ca 15 min löpning för att vänja fötterna med stötarna mot asfalten. Mycket mera än det vill jag ännu inte springa eftersom det gäller att vara pigg i benen till FM inkommande helg.

FOT54FC1
Prispallen i Saarijärvi. 1:a Uusivita, 2:a Gustavsson, 3:e Gustavsson, 4:e Storvall

I helgen är det FM i Taivalkoski. Det blir tre dagars tävlande. Parsprint på fredag, 7,5 km klassiskt på lördag och 15 km skate på söndag. Helgen efter avslutas tävlingsäsongen med stafett och 50 km i Ruka. Formen känns bra för tillfället. I Påskhelgen tävlade jag i Saarijärvi och knep en 4:e plats på 15 km skate. Det
var bästa loppet på en längre tid, nu gäller det att bara att konservera formen.

Skidtest med pappa
Skidtest med pappa

Idag var jag ute och testade skidor på Tössbacken. Tanken var att testa fram det bästa paret för blöt och smutsig snö. Det var inte svårt eftersom termometern visade +12 och snön var ljusbrun av barr och smuts. Det kanske var mitt sista pass på Tössbacken för den här vintern.