Packa pappas kappsäck. Äkäslompolo imorgon…

Packa pappas kappsäck. Äkäslompolo imorgon…

Nu har jag nästan precis hunnit packa och tvätta alla från min förra resa i Lappland. Kläderna hann jag inte ens lägga in i klädskåpet utan de gick direkt tillbaka in i resväskan, för imorgon bär det av till Äkäslompolo. Min förening IK Kronan har som tradition att träna i Äkäslompolo i början av december men jag har inte kunnat delta i lägret på flera år. Det tävlingar eller sjukdom som har förhindrat mig från att delta. Därför kommer det att bli extra roligt att vara med i år. Eftersom november har varit fullspäckat med tävlingar passar det nu bra med en ordentlig träningsperiod nu för att orka tävla hela vintern.

Idag har jag inte tränat. Min fot tillåter inte löpning och med tanke på det lägret inkommande vecka lönade sig inte att åka till Lappfors på jakt efter snö. Igår däremot blev det ett klassiskt pass. Spåret var ganska löst och stavarna sjönk ner vilket gjorde det svårt att staka. Jag har lite problem med stakningen i sådana förhållanden. Det är mycket sannolikt att spåret ser likadant ut i någon viktig tävling i vinter, så jag tog tillfället i akt och tränade lite extra på parstakning för att utveckla min svaghet.

Iivo Niskanen imponerar! Han krossade hela världseliten och han blev den fösta finska herråkaren att vinna en världscuptävling i Finland sedan 1996. Jag anande att han hade något stort på gång redan för två veckor sedan när jag såg honom träna i Muonio. Bra gjort också av Sami Jauhojärvi! Det är också roligt att pappa fick avsluta sin tid i landslagets vallabod (för den här gången) med en världscupseger.

Den mörka bilden förställer mig efter gårdagens träningspass

Packat och klart
Packat och klart