På resa igen!

På resa igen!

Segelbåten
Segelbåten

Nu är det länge sen det senaste inlägget. Jag har kommit tillbaka från Australien. Semestern i Arlie Beach var toppen. Den behövdes verkligen. Bland annat var jag på en tre dagars båt utflykt i Whitsundays skärgård med dykning i stora barriärrevet som huvudmål. Efter Australien var jag tränare på ÖID:s träningsläger i Solvalla och nu är jag på resande fot igen. Den här gången är jag på en snabbvisit i Sverige och kör ett eget träningsläger med fokus på rullskidåkning i bra terräng.

på toppen av Torrberget med Jens och Christian
på toppen av Torrberget med Jens och Christian

Jag anlände till Umeå igår och startade träningslägret med en löplänk på Tavelsjöleden tillsammans ett par kompisar från studietiden i Umeå. Totalt blev det lite över två timmar löpning på den natursköna vandringsleden. Idag åkte vi till Örnsköldsvik för att träna på rullskidbanan. På förmiddagen tränade vi ett brutalt pass innehållande 3 x 7 km i tröskelfart, vilket betyder lite under tävlingsfart. Det kändes riktigt bra! Det var första gången som kroppens svarar efter Australien. På eftermiddagen blev det ytterligare 30 km klassiskt på banan. Mina träningskompisar åkte tillbaka direkt tillbaka till Umeå. Jag blir kvar här ytterligare en dag för mera rullskiåkning i kuperad terräng, vilket är annars en bristvara när man bor i Österbotten. Banan här är mycket fin, kanske den bästa jag har åkt på så det gäller att utnyttja den till max.