Nya vanor gav Jan Knutar mera energi som produktionsdirektör och familjefar

Nya vanor gav Jan Knutar mera energi som produktionsdirektör och familjefar

Att företagsledare behöver ta hand om sin hälsa för att orka med de krävande arbetsuppgifterna och det stora ansvaret som arbetet innebär är något som Jan Knutar, produktionsdirektör på Rani Plast är mycket medveten om.

I vintras inledde jag och Jan ett coachningssamarbete med målet att förbättra orken, både fysiskt och mentalt. 

Här kommer Jans egna ord om coachningen:

 Varför anlitade du Eric? Jag hade just tagit mig an en ny krävande roll och kände att jag behövde hitta rätt verktyg för att balansera arbetet och fritiden. Jag ville kunna vara energisk på jobbet och också på fritiden med familjen. Sedan tidigare kände jag till att Eric hade en stark kunskap kring den fysiska biten och på så sätt också kostens betydelse för att nå bästa möjliga resultat.

Hur gick coachningen till? Vi hade one-to-one möten där vi fokuserade på olika delområden, allmän hälsa, fysisk aktivitet, kost, sömn & återhämtning, biomekanik och mental energi. Tillsammans gick vi noggrant igenom de olika områden. Med Erics hjälp så hittade jag olika lösningar, som gjorde att jag kunde förbättra på de olika delområden.

Vilken nytta fick du av tjänsten? Med små ändringar så kunde jag bättra på den allmänna hälsan, fysisk aktivitet men framförallt hitta verktyg för att förbättra på mental energi.

Vem skulle du rekommendera tjänsten till? Jag skulle rekommendera tjänsten till personer som har ett krävande jobb och behöver hitta balans mellan arbetet och fritiden.

Coachningen baserade sig på en metod framtagen av läkaren Aki Hintsa alla delområden som påverkar hälsan tas i beaktande. Hinsta är grundare till coachningsföretaget Hintsa performance och anlitas av allt från F1 världsmästare till förtagsledare över hela världen. Sedan i våras är jag certifierad Coach på Hintsa Performance och erbjuder dessa tjänster till mina klienter.

”Tack Eric! Vintern och vårens coaching har gjort mig gott och fått mig att tänka om lite och framförallt prioritera. Samtidigt har det gett mig verktyg för att hantera olika situationer i arbetet.”

Jan Knutar. Produktionsdirektör Rani Plast