Löparskola och ny träningssäsong

Löparskola och ny träningssäsong

Idag var det dags för löparskola på Tössbackens skidstuga. Första tillfället var en föreläsning om träningslära och skadeförebyggande åtgärder. Föreläsningen var gick bra och jag är riktigt nöjd med min insats. Jag tror att alla deltagare fick lära sig något nytt. Nästa vecka fortsätter vi med en träning i löpteknik. Vi kommer att gå genom olika övningar för löpteknik sa på egenhand. Flera deltagare ryms med och det är möjligt att komma med även om man missade det första tillfället. Man måste inte vara bra för att komma med, det blir man efter träningen!

I måndags inledde jag den nya träningssäsongen. Jag har redan hunnit träna fem träningspass. Rullskidor och styrka i måndags, rullskidor och löpintervaller. Idag blev det cykling farm och tillbaka till Hassis. Plusen är hög och jag känner mig inte i form. Av erfarenhet vet jag att det inte dröjer länge innan jag att tillbaka i gammal god form. Det är alltid såhär på våren. Jag har planerat in mera träning på cykeln denna säsong. Förr har jag cyklat bara ett par gånger på en sommar. Nu ska jag cykla minst en gång per vecka. Tanken är att hitta en skonsam träningsform för att kunna öka träningsmängden ytterligare. Dessutom hade jag lite problem med foten förra hösten. Mera cykling kommer att göra att foten håller hela barmarkssäsongen.

Någon sammanställning av den gånga säsongen har jag ännu inte hunnit göra. Jag har haft fullt upp med att sammanställa andras träning och göra upp träningsprogram till olika kunder och adepter. Jag hinner ännu, det är fortfarande april och träningen börjar på allvar först i juni.