Kangaroo Hoppet

Kangaroo Hoppet

I lördags var det dags för Kangaroo Hoppet som är den Australiensiska vinterns höjdpunkt. Kangaroo Hoppet är ett 42 km långt långlopp med över 1000 deltagare från ca 25 olika länder. Väderprognoserna hade hela veckan visat regn och hård vind, men som tur var uteblev både regnet och blåsten. Sikten var dock dålig och arrangörerna var tvungna att ändra om banan och förkorta loppet till 34 km. Jag hade sett fram emot loppet länge men det blev inte den succé som jag hade önskat. Starten gick bra och jag fick en bra position i klungan. Efter ca 5 km började jag känna av smärtor i nedre delen av ryggen och fick sänka farten. Smärtan blev bara värre och värre och efter halva loppet beslutade ja mig för att avbryta. Det var första gången i min karriär som jag har startat men inte kommit i mål. Det var inte roligt att avbryta, speciellt när jag en gång är på andra sidan jordklotet och inte vet om jag kommer att få flera chanser att genomföra loppet. Problemet med ryggen är inget farligt och jag vet precis vad som är orsaken. Jag hade samma problem för två år sedan.

Loppet vanns överlägset av Schweizaren Valerio Leccarid. Ännu mera imponerande var damsegraren Maria Gräfnings som krossade allt motstånd. Hennes tid skulle dessutom räckt till en 5:e plats i herrklassen. Stämningen bland deltagarna var på topp och loppet var ett lyckat evenemang. Jag blev definitiv inspirerad av att åka flera långlopp i framtiden.

Mitt jobb i Falls Creek är avlutat och jag har redan lämnat Mt Beauty. Det har varit en mycket intressant resa och jag fått vara med om mycket. Det kändes lite vemodigt att ta farväl att alla jag lärt känna här. Jag hoppas att jag någon gång i framtiden återvänder och då också kan genomföra Hoppet i sin helhet.

Våren har kommit till södra Mt Beaty!
Våren har kommit till Mt Beaty!

Nu är det semester som gäller. Imorgon flyger jag till Airlie Beach Queensland i norra Australien för en veckas solsemester innan jag återvänder till Finland. Det kan behövas för nu känner jag mig riktigt sliten.