Juniormästerskap i ösregn

Juniormästerskap i ösregn

I helgen avgjordes Australiensiska mästerskapen för juniorer. Vädret var verkligen inte på vår sida denna helg. Lördagens klassiska sprint avgjordes i ösregn och hård vind och jag har aldrig har haft så kallt på en skidtävling förut. Jag vallade skidor och hjälpte till med skidtestningen. Vallningen skedde utomhus i ett tält och till sist var fingrarna så kalla att det var omöjligt att få något ur klistertuben. Som tur var kunde vi turas om med vallningen så att vi alla hann byta om till torra kläder. Skidåkarna såg också ut att frysa men alla höll humöret på topp ändå. Söndagen var på alla sätt lättare. Under morgonen övergick regnet till snöfall. Skidstilen var skate och därför blev vallningen också mycket enklare att genomföra. Vårt team gjorde en bra insats och jag blev positivt överraskad av deras prestationer. Det finns en del lovande talanger här. Kanske vi får se någon av dem i världscupen om några år.

20150802_201109
Jarrah och Ash från från min värdfamilj. Båda medaljörer i Australiensiska mästerskapen.

Natten mellan lördag och söndag spenderade uppe på berget. Föräldrarna till en av skidåkarna jag tränar äger ett hotell i Falls Creek och erbjöd mig en gratis övernattning. Det är jag jag mycket tacksam för! Det var mycket skönt att slippa den nästan 1h långa resan ner till Mt beauty efter tävlingarna.