Jeppis Summer SKI och 100 km

Jeppis Summer SKI och 100 km

Jeppis summerski och 100 km

Förra veckan var det Jakobs-dagar och precis som tidigare år ordnades Jeppis summer Ski av Ski Team Mäenpää och IF Brahe. Bra arrangemang igen, allt fungerade och tävlingen blev igen en folkfest. Dagen började med en 1 km skierg-prolog på scenen i skolparken. Matias Strandvall var snabbast. Jag förbättrade fjolårets tid med 2 sekunder. Det har skett framsteg, snart är överkroppen i skick. Den egentliga tävlingen var en 12 km jaktstart där man startade utifrån resultatet i prologen. Bonussekunder delades ut till de tre bästa. Jag gick ut som 13:e man och kom i mål som 8:e man efter att ha förlorat spurten om 5:e platsen. Det fanns inga krafter kvar att spurta med efter att jag försökte rycka loss från klungan tre gånger utan att lyckas. Jag är nöjd ändå. Jag kände mig stark och bäst av allt så satt tekniken. Bålträningen har gett resultat. Förr var jag chanslös på platta lopp, nu hänger jag med. Om jag fortsätter på samma sätt så sitter stakningen till vintern. Trots att mina huvudlopp åks i den fria stilen så kommer jag att ha stor nytta av det. Överkroppen är viktig även i skate, dessutom blir det också klassiska lopp.

Resultat: Klicka här…

I mål efter sommarens 3:e rullskdträning över 95 km

Dagen efter deltog jag i Ski Team Mäenpääs vasaträning. Vi åkte 100km från Jakobstads ABC till Peltokorpi i Kelviå. Förra året gick det hårt och 100 km gick på 4:20h. Nu tog vi det betydligt lugnare, passet tog 5:50h och vi hade pulsen nere hela tiden förutom i 8 km då vi tryckte på lite hårdare. I år var många motionärer med. Det var riktigt trevligt. Roligt att träna med ett stort gäng. Jag tränar annars nästan alltid ensam så sällskapet var välkommet. Servicen fungerade perfekt under passet. Teamets servicebil följde med hela passet och skötte om så att alla fick i sig tillräckligt med vätska i värmen.

Fristbeat, mätaren är mycket liten och går bra att ha på sig under tröjan utan att någon märker den

Nu har jag haft lite semester i två veckor. I måndags avslutade jag semestern och körde igång igen. Jag har nyheter på gång inför hösten. Största nyheten är att jag håller på att ta fristbeat livstilsanalys i bruk. Det går ut på att man under tre dygn mäter pulsvariationen med en liten apparat på börstet. Sen gör jag en rapport där man får se balansen mellan stress och återhämtning under dagen. Analysen ger en mycket bra bild hur olika akiviteter påverkar kroppen. Mera info om det kommer inom kort.