IF Åsarna i Äkäslompolo

IF Åsarna i Äkäslompolo

Nu har jag kommit hem från ännu ett snöläger i Lappland. Den här gången har jag varit i Äkäslompolo med IF Åsarna. Många österbottniska skidföreningar bukar ha träningsläger i Äkäslompolo i början av december. Så var det även i år, nästan alla jag mötte på spåret var österbottningar.

För mig var lägret 10 dagar långt och började i fredags förra veckan. Resten av gänget anlände med buss i onsdags. Förhållandena var riktigt bra. Över 50 cm snö och perfekta spår. Det blev därför kanske lite mera träning än jag hade tänkt mig på förhand. Jag tränade dubbla träningspass nästan varje dag och totalt blev det 392 skidkilometer. Totalt blev det fyra högintensiva träningar var av en var träningstävling.

Nu är det vila och lugn träning  som gäller fram till skandinaviska cupen i Vuokatti i helgen. Startfältet är mycket högklassigt och det gäller att vara i form. Det borde jag också vara om träningslägret ger önskad effekt.