Höst!

Höst!

Efter träningslägret med Kinas paralandslag har det varit tyst på bloggen. Det beror på att jag har haft mycket att göra och tiden och energin har tyvärr inte räckt till bloggen. Nu får jag ta och rycka upp mig och ta tag i bloggande igen. Hösten har varit händelserik och fullspäckad med både jobb och träning. Här kommer en liten resumé av det jag har haft på gång under hösten.

Naturen är fin i Solvalla som ligger utanför Noux nationalpark i Esbo

I september hade jag tränaruppdrag på tre olika träningsläger. Först ut var framtidsgruppens andra läger i Vörå. Framtidsgruppen är ett nytt koncept för i år som går ut på att skidungdomar i högstadieåldern under fyra träningsläger kombinerar träning med skolgång samt föreläsningar om träning, kost, återhämtning och personlig utveckling. Direkt efter framtidsgruppens läger fortsatte jag med ett träningsläger i Vörå för FSS och ÖID:s seniorer. Båda lägren hölls i Vörå och den nya rullskidbanan (Finlands bästa) var i flitig användning.  Det sista av de tre träningslägren var i Solvalla med ÖID:s och FSS ungdomsgrupper. Förutom tränaruppdrag har jag även fungerat som utbildare på en steg 1 kurs för nya tränare.

Stretchning efter gångtest med chaufförerna

Löpskola har jag också haft i höst. Den här gången var det för personalen på Hermans/Nordic lights. I lördags hade jag också en kursdag för yrkeschaufförer som handlade om kost och motion. Kursdagen får deltagarna räkna som en del av den fortbildning som behövs för att upprätthålla yrkeskörkortet. Att jobba med chaufförer och personal på olika företag är en trevlig omväxling från tävlingsidrotten

Just nu håller jag också på att utveckla friskvårdsprojekt för företag som vill minska på sjukfrånvaron och öka på välbefinnandet samt effektiviteten bland personalen. Projekteten består av hälsotester, motionskampanj, coaching och konsultationer om träning och kost. Det första projektet inleds under de närmaste dagarna och det ska bli spännande. Mer som detta kommer i senare blogginlägg.

Långpass till Lostenen. Lokalturism!

Tränat har jag också gjort. Medeltalet har legat på ungefär 15h/vecka. Upplägget har sett lite annorlunda ut jämfört med förra året den här tiden. Speciellt styrketräningen är annorlunda. Exakt hur upplägget ser ut kan jag gå in på i ett annat inlägg.