Silvertrissan, sisu och kronans nationella

Silvertrissan, sisu och kronans nationella

Den senaste tiden har jag jonglerat mellan att vara tränare och idrottare. För två veckoslut sen var jag på silvertrissefinalen på uppdrag av FSS. Min uppgift var att hjälpa FSS skidåkare i start och målfållan hela helgen. Resultatmässigt gick det bra för FSS som totalt var det 4:e bästa distriktet i tävlingen. De finlandsvenska föreningarna var välrepresenterade bland de 25 bästa och dessutom var det många som gjorde fina prestationer.

20160306_095720645_iOS
Första tävlingsveckoslutet i gul väst.

Förra veckoslutet var jag ledare på ett läger för SISU-gruppen i Norrvalla. SISU teamet består av idrottare från alla uthållighetsgrenar inom FSI. SISU-läger är alltid intressanta att vara med på. Både idrottarna och tränarna lär sig mycket nytt. Lägerprogrammet består oftast av en greträning per dag med den egna idrotten. De andra passen är gemensamma med de övriga idrottsgrenarna. Det här lägret var det orienterarna arrangerade lägret och därför handlade de gemensamma träningarna om orientering. På lördag kväll deltog alla (även tränarna)  i en orienteringstävling inne i ett varuhus i Karleby.

20160312_165903926_iOS
Klart för inomhusorientering. Det var svårt men roligt. Den 2,5 km långa banan tog mig 1:17h. Jag tror ja håller mig till markerade löprutter även i fortsättningen.

I söndag deltog jag i Kronans nationella 30 km skate på hemma plan i Kronoby. I år hade tävlingen också status som långa FSS:m. Inför loppet var jag lite osäker på formen. Jag hade varit förkyld tidigare under veckan och inte kunna träna som planerat. De första 25 km gick ganska lungt. Jag höll mig långt framme i klunga och var uppe och drog ganska ofta. Vid 5 km kvar skruvades farten upp rejält. Vid tre km kvar var jag nästan säker på att jag skulle klara av en placering bland de tre bästa. Strax därefter gick jag helt in i väggen och rasade genom fältet till en 7:e plats.

 

20160313_173259000_iOS
Näst sista varvet strax innan Johan Gustavsson drog upp farten. I bakgrunden syns Hugo Karlström som precis brutit staven.