Händelserik vår

Händelserik vår

Den här våren har varit extra händelserik för mig. Därför tänkte jag att det är på sin plats med en uppdatering. Våren startade med en blindtarmsoperation. Mindre träning har det blivit på grund av det, istället har jag haft mera tid att ägna mig åt att jobba med både nya och gamla projekt.

Ett av de nya projekten är framtidsgruppen som ordnas i Folkhälsans regi på Norvalla och Solvalla idrottsinstitut. Framtidsgruppen består av 35 skidåkare i högstadieåldern som under fyra läger kombinerar ledd skidträning med allmänfysträning, skolgång och personlig utveckling.

Ett vårtecken är att löpsäsongen inleds. Under våren har jag också lett ett antal löpskolor för olika företag. Löpskolorna har riktat in sig till nybörjare som vill börja springa i sommar. Förutom nybörjarkurser har jag också startat årets träningsgrupp för trail running som pågår hela sommaren.

Ett nytt projekt för i år är också yrkeskompetensutbildning för chaufförer. Jag leder kursdagar som kan räknas som en del av den utbildning chaufförer ska genomgå för att upprätthålla yrkeskompetensen, dvs cap-dagar. Den kursen jag erbjuder handlar om arbetshälsa. Syftet är att inspirera chaufförer till att inleda en hälsosammare livsstil. Kursen handlar om kost, motion och återhämtning. Feedbacken har varit mycket positiv, vilket jag är nöjd över.

Nej, jag har inte slutat som tävlingsskidåkare. Jag har fått den frågan några gånger efter en artikel i ÖT och VBL där jag beskrevs som ”tidigare tävlingsskidåkare och numera tränare”. Skribenten tog några förhastade slutsatser. Hälften stämmer i alla fall. Jag numera tränare men också fortfarande tävlingsskidåkare. För tillfället är formen inte så bra dock. Träningen inleddes egentligen förra veckan efter att jag var tvungen att ta det lugn i tre veckor efter operationen. Nu är jag på gång i alla fall och borde vara till baka i normal form inom en månad.