Träningspass och motionskurser för företag

Löpskola

Kom igång - Spring lättare - Professionella tips för att undvika skador - Motivationsboost!

Löpning är en effektiv motionsform. Många nybörjare har också svårt att komma igång och hålla motivationen uppe. Dessutom är skaderisken hög. Under löpskolan får deltagarna lära sig att springa på rätt sätt för att löpningen ska kännas lätt och för att undvika skador. Vi går också igenom övningar som förbättrar löptekniken och minskar skaderisken. Löpskor, utrustning och smarta träningstips ingår också i löpskolan.

Skidskola

"Med en bra skidteknik blir det roligare att åka skidor"

Under 1-5 tillfällen får deltagarna lära sig  grunderna i skidteknik. Under skidskolan går vi igenom grunderna i skidteknik, övningar som gör inlärningen snabbare. Deltagarna får också tips gällande utrustning och vallning. Tidigare deltagare vittnar om att de har bilvit inspirerade på att åka skidor, blivit bättre skidåkare och börjat motionera mera efter kursen.

Trailrunning

Naturupplevelser - skonsam - effektiv träning

Löpskola i naturen.  Under 1-5 gånger får deltagarna lära sig allt de behöver veta för att komma igång med trailrunning. I kursen igår guidade turer längs olika stigar, löpteknik, träningstips och en genomgång av nödvändig utrustning.

Funktionell styrketräning

Skaffa en styrka som du verkligen har nytta av. Minska risken för olyckor, muskelbristningar och ryggproblem. 

Under kursen lär sig deltagarna lyftteknik i de viktigaste övningarna. Alla övningar är starkt förankrade i vardagliga rörelser. Styrketräningen görs på tre olika sätt.
1) Utan vikter med egen kroppsvikt som belastning
2) Med fria vikter, hantel skivstång, viktplatta
3) Lyft av vanliga föremål som deltagarna lyfter i arbete, t.ex lådor, rör, tunga redskap osv.

Exempel på enskilda träningspass

Löplektioner: Deltagarna får lära sig att springa på rätt sätt. Under löplektionen går vi igenom grundläggande löpteknik samt övningar för löpstyrka och löpkoordination.

Styrketräning utan redskap: Under träningspasset går vi igenom enkla och effektiva styrkeövningar som varken kräver tillgång till redskap eller gym. Övningarna passar bra för hemmaträning på egen hand.

Styrketräning på gym: Deltagarna får lära sig nyttiga basövningar som kan göras på ett gym. Stor fokus sätts på rätt lyftteknik för att göra träningen riskfri och effektiv.

Konditionsbana: Roliga enkla pulshöjande övningar utomhus eller i en gympasal. Träningen är enkel att genomföra och kräver inte tillgång till varken redskap eller gym.

Rörlighetsträning: Aktiv rörlighet för stela muskler och leder. Rörelserna är också bra för balansen och koordinationen.

Skidlektioner: Vi går igenom hur man snabbt och bekymmersfritt kommer igång med skidåkning (endast vintertid).

Bollspel: Utrymmen bokas för bollspel (innebandy, fotboll osv.) I passet ingår ledd uppvärmning och rörlighetsövningar som avslutning.