FM i Ruka

FM i Ruka

Nu är jag trött i hela kroppen efter helgens insatser på FM i Ruka. Vi hade lag i lördagens stafett. Jag åkte den andra klassiska etappen. Känslan var ganska tam, det märktes att jag var förberedd för 5 milen. Nästa år borde vi satsa mera på stafetten! Söndagens 50 km var ett riktigt uthållighetsprov. Banan var tung och föret var utmanande. Jag inledde ganska bra och fick draghjälp av Ville Ahonen som ledde tävlingen ett varv längre in i tävlingen. Vid 20 km tappade jag ryggen efter en miss i en nerförsbacke. I nästa uppförsbacken rusade jag direkt ifatt honom. Det skulle jag inte ha gjort för jag blev trött blev tvungen att slå av på farten i 10 km. Efter att jag återhämtat mig började jag åka bra igen och tog igen allt jag tappat. Loppet gick ändå helt bra och jag är nöjd med insatsen. Slutplaceringen blev 38 och 5:e bästa FSS:are. Ur FSS synvinkel var tävlingen lyckad Matias Strandvall och Victor Lövdal var 8:e och 9:e. Andra top 50 placeringar var Joakim Gustafsson 14, Toni Ketelä 31, jag 38 och Johan Gustafsson 46.

Efter tävlingen fortsatte jag med Oskar, Christoffer, Robin och Victor till Levi för skidåkning och avkoppling. Nästa veckoslut avslutar jag säsongen med FIS tävlingar i Ylläs och Ainiovaara.

WP_000806

Viktor och jag var båda slitna efter dagens andra träningspass
Viktor och jag var båda slitna efter dagens andra träningspass