En jobbvecka på ES Endurance AB

En jobbvecka på ES Endurance AB

Förra veckan fick jag ett önskemål om att skriva ett blogginlägg om vad jag gör under en arbetsvecka. Här skriver jag mest om träningstips och min egen träning med det framkommer sällan vad jag gör på dagarna när jag jobbar med Eric Storvall Endurance Ab. Här kommer ett inlägg som beskriver en normal arbetsvecka i juni. Vanligtvis är maj och juni högsäsong med föreläsningar och TYKY-dagar men på grund av coronasituationen ser vardagen lite annorlunda ut nu. Nu är det te.x inga föreläsningar och TYKY-dagar

Måndag

Egentligen tjuvstartade veckan redan på söndag kväll. Då brukar jag planera nästa vecka och gå igenom några träningsprogram. Den här gången var det August Högnabba och Jennie Lindvalls träning jag gick igenom.

Måndagar brukar jag ha som en dag då jag ägnar till att uppdatera träningsprogram och ha samtal med olika adepter. Det blev totalt 3h i telefon och på Google meets med olika adepter. Det var bl.a en ultralöpare, personer som tränar för hälsans skull utan resultatmål och en som håller på med crossfit och löpning.

På eftermiddagen skrev jag träningsprogram och skickade ut diplom till personer som deltagit i AZ Grit Teams tränarkurs som jag, Christoph Treier och Dan Liljeqvist höll i.

På kvällen hade jag laktatest för Lamershamby IK på sportplanen i Larsmo. Det var totalt 8 deltagare så vi håll på hela kvällen. Måndagar brukar bli långa dagar och jag har ofta vilodag från träningen på måndagar. Ja, och förseten på dagen inledde jag med att leverera en låda med löpskor till ett företag som beställt skor till sin personal för att uppmuntra dem till att röra på sig mera.

Tisdag

Dagen inleddes med egen träning mellan kl 7 och 9. Sen frukost nummer två. Före lunch gick jag igen igenom träningsupplägg med två personer. Denna gång som fysiskt möte på mitt kontor.

På eftermiddagen var var jag med Genero som är en digital marknadförsingsbyrå med kontor i Jakobstad. De hjälper mig att utveckla verksamheten så att jag kan hjälpa ännu flera online. Tisdagen avslutade jag med att själv delta i IF Åsarnas 10 km rullskidtest. Bra gick det och jag tog personbästa i testet.

Onsdag

Egen träning igen på morgon. Styrka på gymmet + lite löpning. Efteråt sammanställde jag resultat från laktat-testerna jag gjorde i måndags. Det tar förvånansvärt länge att sammanställa ett test och ge en bra analys av resultatet så att det verkligen gör nytta för den som gjort testet. Jag tycker att det är viktigt, eftersom siffror och diagram inte säger så mycket för de som inte är insatta. På eftermiddagen var det igen adepter och träningsprogram på agendan. Jag hjälpte bland annat en kund att hitta lämpliga bål- och styrkeövningar som går att göra trots ryggproblem. Jag hann hem och äta middag och sen var det dags för en skidlektion med Anne som ville slipa på sin skateteknik på rullskidor. Efteråt skarvade jag i med en extra egen runda för att få lite mera träning.

Torsdag

Torsdagen inledde jag med ett intervallpass på lode träsk. Lite efter kl 9 var jag på mitt kontor på Skolgatan. Före lunch hann jag med två adpter som skulle ha sina träningsprogram uppdaterade. Båda tränar landsvägslöpning med maraton som mål. Eftermiddagen ägnade jag åt att fixa saker på hemsidan enligt rekommendationer jag fick på tisdagen av Genero. Rullskidor på kvällen för mig själv. Skönt att rensa huvudet efter mycket tid framför datorn.

Fredag

Fredagar brukar jag ha som utvecklingsdag. Först gör jag undan restuppgifter som jag inte hunnit med under veckan. Sen ägnar jag resten av dagen till att antingen göra en föreläsning, förbättra en gammal eller lär mig något nytt ifrån forskning och träningsböcker. Den här fredagen blev det först 40 km rullskidor sedan ett telefonmöte med en kund därefter jobbade jag vidare på hemsidan. Bara ett pass denna dag så kvällen blev ledig.

Ungefär så ser de flesta veckor ut för tillfället. Mest tid går faktiskt åt till att göra träningsprogram, titta på pulsfiler, träningsdagböcker och att hålla kontakten med mina kunder. Måndagarna blir alltid långa och jag tjuvstartar redan på söndagkväll. De viktigaste uppdragen i början av veckan. På det sättet har jag gjort mycket redan när det är onsdag. Torsdag till fredag kan jag då tänka framåt, utveckla, göra det som jag inte har hunnit med. Speciellt på vintern och hösten går slutet av veckorna till tränings- och tävlingsresor. När det är bråttom med föreläsningar kan det bli sådant också på torsdagar och fredagar.