Dan före dopparedan

Dan före dopparedan

Nu har det blivit äntligen blivit vinter i Österbotten. Igår tränade jag första gången i hemknutarna på fina spår. Idag har jag haft vilodag. Istället har jag julstädat.

Förra veckan var jag på resande fot hela veckan. Eftersom det ännu för en vecka sen inte fanns snö hemma tog jag ett extra träningsläger i Vuokatti. Christoffer Lindvall följde med som sparringpartner. Träningarna funkade bra men föret var utmanade. Efter Vuokatti fortsatte resan till Ristijärvi för att delta FIS tävlingar. Lördagens lopp var 5 km klassiskt på en ganska platt bana. En riktig knattedistans alltså! Jag vågade inte lita på min överkroppsstyrka och valde till skillnad från många andra att åka med fäste. Det visade sig vara en missbedömning. Jag hade ingen nytta av fästet utan det gav bara sämre glid, dessutom var känslan allt annat än bra. Däremot gick det mycket bättre på söndagens 10 km skate. Jag slog till med årets bästa tävling och är riktigt nöjd. Därmed var helgen och julfriden räddad. Det verkar som om skate har börjat gå bra i vinter. Klassiskt måste jag jobba extra mycket med.

10382729_419928871488268_1503851354155835960_n
Bild från söndagens lopp. (foto Emma)

 

 

WP_000658
Julstädningens överlägset värsta del är att putsa pokalerna! Men nu är de skinande rena.