Australien nästa! Löpsäsongen avslutad

Australien nästa! Löpsäsongen avslutad

Igår sprang jag Lektrisloppet som var den andra delen av Tössbacka cupen. Jag vann på tiden tiden 33:41. En av de bättre tiderna på 10 km för min del men det kunde ha gått ännu bättre. Första 2 km gick allt för hårt (3:00 och 3:12). Det straffade sig på andra halvan. Hur som helst är jag mycket nöjd med mitt lopp och löpformen verkar vara god. Nu blir det inte flera löptävlingar i sommar, istället blir det helt andra äventyr.

För ungefär en månad sedan läste jag att en skidklubb i Australien söker en juniortränare för två månader. De ville gärna ha en aktiv tävlingsåkare och som på samma gång kan utnyttja resan för både träning och tävling. Beskrivningen passade mig som hand i handske. Jag sökte jobbet och fick det också!

Nästa vecka, lördagen den 27.e juni byter jag ut den finska sommaren mot vintern på södra halvklotet. Jag kommer att vara i Australien hela juli och augusti. Min uppgift är att leda skidträningar och vara förebild för unga skidåkare. Jag kommer också att ha mycket tid för egen träning. Det är dessutom tänkt att jag ska följa med skidklubben och delta i skidtävlingar som ordnas i området.

Bild tagen förra veckan från skidspåret i Falls Creek. Ser ut att vara ok förhållanden.
Bild tagen förra veckan på skidspåret i Falls Creek. Ser ut att vara ok förhållanden.

Vi kommer att åka skidor i Falls Creek som ligger uppe i bergen på 1400 meters höjd i sydöstra Australien. Där ordnas årligen långloppet Kangarohoppet som jag också kommer att delta i. Boendet har de ordnat nere i en dalgång i en stad som heter Mt. Beauty. Jag tror jag har en spännande sommar framför mig!

Länk till skidcentret i Falls Creek http://www.fallscreek.com.au/