Äntligen går det att träna hemma

Äntligen går det att träna hemma

Nu är det vinter i Kronoby! Nästan i alla fall, det är bara snön som saknas… Det har i alla fall varit så kallt att man kunnat tillverka snö i både Lappfors och Nedervetil. Snötillverkningen har gått bra och Landskapsstafetten ser ut att bli av på trettondagen som planerat. Hoppas bara att det inte blir för kallt.

Jag funderade på att åka på snöjakt till Lappland på efter jul. Eftersom det såg ut att bli -20 i norra Finland beslöt jag att stanna hemma istället. Det tror jag var ett bra beslut. Konstsnöspåret i Lappfors har varit i bra skick och nu finns också spår i Nedervetil. Jag har kunnat träna enligt planerna. Kortare träningar och flera hårda pass, precis vad jag brukar behöva för att komma i form. I Lappland skulle det ha blivit betydligt mera träning och längre pass. Att stanna hemma har gav mig också möjlighet att fira jul i lugn och ro och koppla av från skidåkningen. Nu har jag samlat motivation för att orka fokusera resten av vintern.

I dag finslipade jag formen på Landskapstafettbanan i Nedervetil. Det blev 6 x 1 km i tävlingsfart och känslan var riktigt bra. Jag åkte första delen av banan som består av tre branta backar. Det är ganska knepigt att få till tekniken i de korta och branta backarna. Det tog ett par intervaller att hitta flytet men på slutet gick det bra. Det blir en intressant stafett på onsdag. Nästa tävling är redan på söndag. Då blir det 15 km skate i Saarijärvi.