3:a i Hoppet Night Sprints!

3:a i Hoppet Night Sprints!

20150820_194853Igår deltog jag i Hoppet Night Sprints i Falls Creek. Sprinttävlingen ordnades i centrum utanför en pub och det var mycket publik längs banan. Syftet med tävlingen är att ge längdskidåkning större synlighet i Australien. Totalt hade 16 herrar och 13 damer blivit inbjudna till tävlingen. Startfältet var internationellt med åkare från Australien, Schwietz, Estland, Italien, Slovenien och Finland. Tävlingen hade inget kval utan började direkt med kvartsfinaler. Banan var kort och fartfylld och innehöll flera svåra kurvor. Eftersom prispengar delades ut till de 4 bästa blev det en hård kamp om positionera. Tävlingen blev därför extra spännande och det verkade publiken tycka om.

För min del gick tävlingen riktigt bra och känslan var mycket bättre än förra helgen. I kvarten tog jag andra plasten redan från start och lyckades hålla den ända fram till mål. I semifinalen fick jag en dålig start och var sist i fältet efter startrakan. Efter ett par lyckade kurvor och en hård kamp på målrakan lyckades jag ta mig upp till andra plats och därmed avancera till finalen. I finalen fick jag en bättre start. Det var en hård kamp om positionera i första kurvan vilket gjorde att estländaren Kein Einaste tappade balansen och ramlade. Jag undvek att dras med i kraschen men lyckade inte ta mig förbi de två andra. Jag slutade på en tredje plats och är riktigt nöjd. Riktigt roligt att få vara uppe på prispallen! Dessutom fick jag en del av min semester i Queensland finansierad tack vare prispengarna.

Kommentarerna från publiken var kvällens höjdpunkt. De var många som hejade på mig runt banan. Dessutom var roligt att många i publiken som inte sett en skidtävlingar förr fick upp ögonen för skidsport.

Reslutat:

1. Phillip Bellingham, AUS
2. Riccardo Mich, ITA
3. Eric Storvall, FIN
4. Kein EInaste, EST

20150820_200801

Publik (1)
Tävlingarna lockade en hel del åskadare som inte sett längdskidåkning förut