Mycket på G i vinter!

baltic yahts, föreläsning

Mycket på G i vinter!

Mycket på gång i vinter

Baltic Yachts Together

I förra veckan inleddes ett motionsprojekt på segelbåtstillverkaren Baltic Yachts. Projektet startade med en kick-off föreläsning inför nästan hela personalen (över 200 pers.) i Schaumanssalen i Jakobstad. Det var min hittills största föreläsning sett till antalet lyssnare. Projektet som heter Baltic Yachts Together går ut på att de anställda ska utnyttja KIKY timmarna till att motionera tillsammans istället för att komma tidigare till arbetet eller att använda sig av flextiden. Det ska ge företaget bättre lönsamhet i form av mindre sjukfrånvaro samt gladare och effektivare personal. Förutom föreläsningen kommer jag att leda gångtester för hela personalen samt hålla både löp- och skidskola. För mig är det en ära att få vara en del av projektet. Baltic är ett stort företag med ett starkt varumärke, dessutom så är det inspirerande att arbeta med ett företag som satsar på sin personal på det här sättet.

Terjärvchaufförer fick läras sig om kost och motion

Skidskola

Under vintern har det också varit fullt upp med skidskolor, bland annat för Snellmans och LKIs personal samt privatpersoner och idrottsföreningar. Jag har nästan inte behövt träna utan fått tillräckligt med träningar samtidigt som jag har instruerat andra. Dessutom har jag haft två CAP-kurser för yrkeschaufförer och nu på lördag blir det vinterns tredje kursdag.

FSSM i Larsmo

Efter en trög januarimånad minskade jag ordentligt på träningsmängden så att jag egentligen bara tränade samtidigt som jag gav skidlektioner. Det hjälpte tydligen för jag hittade formen lagom till FSSM-sprinten. Dagen inleddes med den snabbaste tiden i kvalet och till sist slutade jag på en andra plats, en stortå ifrån landslagssprintern Toni Ketelä som vann. Lördagens distanslopp blev en flopp, troligtvis trött efter sprinten. Under söndagens stafett kändes det bra men jag förlorade ändå spurten om tredjeplatsen, igen med minsta möjliga marginal. Jag börja öva mig på att sträcka fram foten tills nästa vinter.

Spurtuppgörelse i FSSM-stafetten. Femman, Åsarna och Minken. En ska bli utan medalj

Fäbodaloppet

Veckan efter FSSM deltog jag i Fäbodaloppet 40 km klassiskt. Alla i täten åkte förstås utan fäste. Stakningen har inte fungerat i vinter så jag var osäker på hur det skulle gå men det gick över förväntan. Jag slutade på en 5:e plats 3 sekunder efter Matias Strandvall som blev 4:e, till segraren Christoffer Lindvall blev avståndet ca 2 min.

Fäbodaloppets kamp om 4:e platsen med Matias Strandvall. Foto: Jari Emmes

Finlandialoppet

Veckan efter Fäbodaloppet blev det ett långlopp till, Finlandialoppet och 50 km skate. Det var kallt och blåsigt och riktigt tungt före. På grund av föret gick det långsamt i början och ingen ville dra upp farten. När 15 km återstod rymde loppets tjeckiske segrare Fabian. Först tog vi inte attacken på allvar men till sist började vi köra hårt för att hinna ifatt. Jag var med i kampen som segern tills 5 km återstod när jag fick släppa, i mål kom jag på en 8:e plats 1:22s efter segraren.

Nästa tävling blir Engadine Skimarathon i Schweiz 11.3. Det kommer verkligen att bli roligt!

Slutspurt i Finlandialoppet