Tävling i Jyväskylä

Tävling i Jyväskylä

Ida tävlade jag i Jyväskylä. Det fanns tävlingar på närmare håll men för att få en hård tävling i kuperad terräng valde jag att ändå åka till Jyväskylä. FM går av stapeln i Jämijärvi i slutet av månaden och där är banan tuff. Det gäller det att vara förberedd på det! Det var mycket kallt på tävlingsområdet, -16 och blåsigt. Under uppvärmningen stannade en åskådare mig och sa att min näsa var alldeles vit. När jag började tina upp näsan märkte jag att jag helt saknade känsel i den. Även om jag gjorde en mycket hård uppvärmning kändes det som jag var stelfrusen på startlinjen. Tävlingen gick ändå helt ok. Jag hade fortfarande lite svårt att få till en avslappnad diagonalåkning vilket gjorde att jag brände mycket krut helt i onödan. Sista varvet blev jag trött och tappade ett par placeringar. Annars är jag nöjd. 1:22 efter segraren och nivån på motståndet var ganska hög. Skidorna fungerade också bra trots att min vallare var i Tjeckien preparerade långloppselitens skidor.

IK kronans juniorer och övriga FSS åkare gjorde bra ifrån sig i helgens granskningstävlingar till EYOF och JVM. Grattis till framgångarna! Bit ihop och kämpa vidare för de som inte är nöjda med sina insatser!

Dagens pulskurva. Det syns att jag inte orkade hålla upp faten på sista varvet. Dessutom var maxpulsen för låg för att vara tävling.